Αποστάσεις Μίλερ από τους ισχυρισμούς του CBS

Αποστάσεις Μίλερ από τους ισχυρισμούς του CBS

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αμερικανική ηγεσία δεν συμμερίζεται τις κατηγορίες που ακούστηκαν κατά την πρόσφατη εκπομπή του CBS για τη δράση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, συγχρόνως όμως εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι κανένα μέλος της «17 Νοέμβρη» δεν έχει συλληφθεί… Το μήνυμα αυτό επιχείρησε χθες να «περάσει» ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τόμας Μίλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, η οποία μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αφορμή για τις δηλώσεις του, στάθηκε η συνάντηση των κ. Μπους και Σημίτη στην Ουάσιγκτον, την οποία ο κ. Μίλερ χαρακτήρισε εφ’ όλης της ύλης, προδικάζοντας ωστόσο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα διατυπώσει τις ανησυχίες του για τη δράση της «17Ν» στην Ελλάδα. «Πόσο μάλλον», προσέθεσε ο πρέσβης, όταν «δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στον τομέα αυτό».

Οι αντιδράσεις

Συναισθανόμενος πάντως τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα από το πρόσφατο ρεπορτάζ του CBS, ο κ. Μίλερ θεώρησε σκόπιμο να «διευκρινίσει» ότι το περιεχόμενο της εκπομπής δεν απηχεί τις επίσημες αμερικανικές θέσεις. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή εμφανίστηκαν κυρίως πρώην αξιωματούχοι «οι οποίοι εξέφρασαν την προσωπική τους γνώμη και άλλωστε βρίσκονται εκτός κυβέρνησης εδώ και πολλά χρόνια. Δεν κρύβουμε τις ανησυχίες μας για τη δράση της «17Ν», αλλά θέλω να υπογραμμίσω πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο στενή συνεργασία Αθήνας – Ουάσινγκτον», κατέληξε ο κ. Μίλερ.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι «οι συνθήκες για ουσιαστικό διάλογο είναι ευνοϊκότερες παρά ποτέ» πρόσθεσε ότι «για τις ΗΠΑ το πρόβλημα του νησιού αποτελεί ζήτημα υψίστης προτεραιότητας» αλλά ισχυρίστηκε ότι «η επίλυσή του δεν εξαρτάται από την Ουάσιγκτον».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει την ατζέντα της συνάντησης Μπους – Σημίτη, ο κ. Μίλερ αρνήθηκε ευγενικά να ιεραρχήσει τα θέματα, επικαλούμενος ότι η συζήτηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, χαρακτήρισε ως «προφανές» ότι τα βασικά θέματα της συνάντησης θα ήταν η εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας και οι εξελίξεις στην Ευρώπη…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT