Διαλύεται μία στις τέσσερις μονάδες Στρατού

Διαλύεται μία στις τέσσερις μονάδες Στρατού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα τόσο στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής όσο και στις ανάγκες της νέας δομής του NATO, προτείνει η ηγεσία του ΓΕΣ. H αναδιοργάνωση προβλέπει την κατάργηση έως το 2005 μιας στις τέσσερις ενεργές μονάδες του Στρατού σε όλη τη χώρα (180 από τις συνολικά 750) και τη μείωση του δυναμικού του σε καιρό ειρήνης από 116.000 σε 89.000.

H κατάργηση μονάδων αφορά περιοχές όπου δεν υφίσταται απειλή, όπως η Ηπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κρήτη. Αντιθέτως, θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στη Θράκη και το B΄ Σώμα Στρατού στη Βέροια, το οποίο θα αποκτήσει ρόλο δύναμης ταχείας επάμβασης σε όλη την επικράτεια.

Μέσω της αναδιοργάνωσης ο Στρατός Ξηράς θα αποδεσμευθεί από τα καθήκοντα προκάλυψης, τα οποία θα ανατεθούν αποκλειστικά στα σώματα ασφαλείας. Για το λόγο αυτόν προτείνεται η πρόσληψη 3.500 εθνοφυλάκων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 4.700 επαγγελματιών οπλιτών, προκειμένου να μειωθεί δύο μήνες περαιτέρω η στρατιωτική θητεία εντός του 2002.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT