ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Προβάδισμα 15,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, ενώ αύριο η Νέα Δημοκρατία κλείνει ένα χρόνο διακυβέρνησης. 

Αναλυτικά, έναν χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στην ερώτηση ποιον «εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 49% απαντά τον Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

 
Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης-1
 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα. 

Για τις συνομιλίες Μιωνή 

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για θέματα επικαιρότητας όπως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης-2

Η ανεργία το σημαντικότερο πρόβλημα – Πολύ πίσω ο κορωνοϊός και η Τουρκία 

Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης-1

Στην ιεράρχη προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και στο ερώτημα «ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;»το 50% απάντησε ότι είναι η ανεργία.

Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορωνοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.