Σε κατάσταση συναγερμού η Κουμουνδούρου

Σε κατάσταση συναγερμού η Κουμουνδούρου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «σάλπισμα» του Αλ. Τσίπρα για αντεπίθεση και η κάλυψη του Ν. Παππά στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν για πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου μονόδρομος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το ηχητικό Μιωνή και το πρώτο «άδειασμα», εκτιμήθηκε πως οι αναταράξεις που θα προκαλούσε στο κόμμα ένα δεύτερο «γύρισμα της πλάτης» στον τέως υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής θα ήταν μεγάλες. Τα απόνερα της Novartis, οι καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα, καθώς και το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, που έρχεται, συνθέτουν ένα «παζλ» που εξακολουθεί να θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση συναγερμού. Ακόμα και εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ν. Παππά, είτε έχουν σιγήσει είτε επιλέγουν να σταθούν στο πλευρό του ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξε ο Αλ. Τσίπρας. Η κυρίαρχη άποψη στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως τη Ν.Δ. δεν την αφορούν τα πρόσωπα, αλλά να ανακοπεί η ανοδική πορεία που θα καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2021.

Με αυτό το σκεπτικό, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αφήνουν τίποτα αναπάντητο σε σχέση με τη σκανδαλολογία. Η επίσημη μετάφραση από το υπουργείο Εξωτερικών του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis ήταν μια καλή αφορμή να επαναλάβουν όσα ισχυρίζονται περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, στο πολυσέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι στόχος της Novartis ήταν με διεφθαρμένο τρόπο «να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις τής εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas». Με αυτό ως δεδομένο, από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη, αφού, όπως αναφέρουν, «με τη βούλα του υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της».

Ακόμα και στη συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αλ. Τσίπρας συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη σχέση της Ν.Δ. με τα συμφέροντα: «Είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα, που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, για παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας κάνει λόγο η Cοnsolidated Contractors Company (CCC), στο πλαίσιο της αντιδικίας που έχει με την εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα, εκφράζοντας τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται σε μια πολιτική αντιπαράθεση. «Σε συνέχεια της απόφασης υπέρ της CCC στο ελβετικό δικαστήριο, η CCC έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά τη θετική έκβαση της νομικής της διαμάχης και στην Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή