ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, με αφορμή τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μίλησε για προβοκάτσια κατά των όσων διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο και ο Θανάσης Παφίλης από πλευράς ΚΚΕ κατήγγειλε «κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση.

Εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι 1.000 άτομα, πέραν του μεγάλου συντεταγμένου μπλοκ 7.000 ανθρώπων που διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ.

Όπως είπε, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν εννέα συλλήψεις από αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ, οκτώ προσαγωγές, υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, ενώ στον πέριξ χώρο βρέθηκαν μη χρησιμοποιημένες μολότοφ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία στο υπουργείο, «δεν θα ξαναφήσουμε ποτέ άνθρωποι να τραυματιστούν, και να κάνουν ζημιές».

Στις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΚΚΕ για χημικά στους ίδιους και σε διαδηλωτές, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «έφαγαν» χημικά αλλά ότι οι άνθρωποι του μπλοκ του ΠΑΜΕ ήταν υποδειγματικοί.

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να παραιτηθεί «εάν σας υπερβαίνουν τα γεγονότα», σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνο να ασπάζεται ο υπουργός την ενημέρωση που του έδωσαν.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «διαλύσατε τη συγκέντρωση σε κλίμακα 200 μέτρων» και κατήγγειλε αναίτιο χτύπημα αστυνομικών της Δέλτα σε ειρηνικούς διαδηλωτές της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βουκουρεστίου.

Για «κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και αστυνομίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Χαρακτήρισε τα επεισόδια που –όπως είπε- προκάλεσαν οι «γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί» σαν ζωντανή απόδειξη για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς οι ομάδες αυτές «σπρώχτηκαν» από την αστυνομία πάνω στους διαδηλωτές με διπλό στόχο: να διαλύσουν το μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου και να δώσουν στην κυβέρνηση τα γνωστά επιχειρήματα συκοφάντησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ