Τσίπρας: Φοβάστε τις επερχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις

Τσίπρας: Φοβάστε τις επερχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης και του μετώπου κατά της Ν.Δ. επιχείρησε να εμφανιστεί ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Δεν ήταν μόνο η έντονη διαμάχη που είχε με τη Φ. Γεννηματά, για τα «μάτια της Κεντροαριστεράς», αλλά οι τρεις άξονες στους οποίους κινήθηκε η ομιλία του.

• Κατήγγειλε την κυβέρνηση πως με τον νέο νόμο «αποτυπώνει θεσμικά την πολιτική καταστολής που έχει επιβάλει εδώ και ένα χρόνο». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως «η εξουσία της αστυνομίας να διαλύει συγκεντρώσεις για τον μόνο λόγο ότι δεν γνωστοποιήθηκαν, πλήττει κατάφωρα τον πυρήνα του δικαιώματος της συνάθροισης» και συμπλήρωσε πως στο νομοσχέδιο «απουσιάζει οποιαδήποτε διάταξη που να περιορίζει την αστυνομία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται με το βλέμμα στις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την οικονομική πολιτική που έχει ακολουθήσει. «Πρόκειται απλά για τη συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος Βορίδη με τη νεοδεξιά εμμονή του Χρυσοχοΐδη; Ή μήπως αυτή η σπουδή σας καλύπτει κάποιο φόβο για τις εξελίξεις και για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται από τον Σεπτέμβρη;» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

• Τράβηξε διαχωριστική γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως τα δύο κόμματα ευθύνονται για τα μεγάλα σκάνδαλα και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκε το «θετικό κεκτημένο» της μεταπολίτευσης. Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Φ. Γεννηματά, τους ζήτησε: «Να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες για όλα αυτά που σας βαραίνουν».

• Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως τα «αμαρτήματα» του παρελθόντος συνεχίζονται και σήμερα από τη Ν.Δ. με τα λεφτά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού. «Μοιράσατε 20 εκατομμύρια στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, στο πίσω γραφείο πίσω από τη σκάλα, λες και ήταν λεφτά της οικογένειάς σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για τη «λίστα της ντροπής». Και επειδή στην Κουμουνδούρου αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιμονή που έχουν επιδείξει στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επιστροφή των χρημάτων από τον Β. Μαρινάκη, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω όλα τα λεφτά που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή