Novartis: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Α.Π. για σκευωρία

Novartis: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Α.Π. για σκευωρία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στο σκέλος της υπόθεσης Novartis που αφορά τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, που είχαν αναλάβει την έρευνα για τους χειρισμούς της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, ολοκλήρωσαν το έργο τους και αποστέλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η εν λόγω έρευνα είχε αρχίσει με αφορμή τις καταγγελίες πολιτικών, αλλά και δικαστικών, για ύπαρξη πολιτικής σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis και για δικαστικούς χειρισμούς που εκφεύγουν της νομιμότητας. Οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν χωρίς στοιχεία στην υπόθεση, από την πρώτη στιγμή είχαν κινηθεί δικαστικά και είχαν καταγγείλει ως πολιτική σκευωρία την εμπλοκή τους, στρεφόμενοι τόσο κατά των εισαγγελέων που χειρίστηκαν τη δικογραφία όσο και κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων που τους ενέπλεξαν με καταγγελίες που δεν αποδείχθηκαν.

Παράλληλα, η έρευνα αφορούσε και καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος εγγράφως έχει κάνει λόγο για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση, αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις.

Η διαβίβαση του φακέλου δρομολογεί εξελίξεις για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis, την ώρα που η Βουλή ετοιμάζει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι όποιες εξελίξεις από δικαστικής πλευράς θα έρθουν να συμπληρώσουν τα συμπεράσματα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, επιταχύνοντας τις έρευνες και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που θα κριθεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της ενοχοποίησης των δέκα πολιτικών.

Ηδη, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου διαβίβασαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη τον φάκελο και με τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Πρόκειται για τους Ιωάννη Φιλιππάκη, τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και τον Αλέξανδρο Τάρκα, για τους οποίους η επιστημονική επιτροπή της Βουλής γνωμοδότησε ότι δεν μπορούσαν να κληθούν ως ύποπτοι από την προανακριτική επιτροπή που ήλεγχε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ετσι, τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει δικαστική έρευνα ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες επιμέρους δικαστικές εξελίξεις θα επισκιαστούν από τη δρομολόγηση των διαδικασιών για Ειδικό Δικαστήριο, αν εκεί φθάσουν τα πράγματα, σε σχέση με τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή