«Τρομακτική» η ύφεση, λέει ο Αλ. Τσίπρας

«Τρομακτική» η ύφεση, λέει ο Αλ. Τσίπρας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν όλο το καλοκαίρι σχεδιάζει να συνεχίσει τις περιοδείες ο Αλ. Τσίπρας στην Περιφέρεια και σε τουριστικούς προορισμούς, βλέποντας πως η επαφή με την κοινωνία έχει θετικό αντίχτυπο και αποτυπώνεται στα ποιοτικά στοιχεία των σφυγμομετρήσεων. Οι «δημοσκόποι» της Κουμουνδούρου αναλύουν από τα δείγματα που έχουν πως ο φόβος για τον κορωνοϊό μπορεί έως ένα βαθμό να υποχωρεί, όμως η οικονομία και η ανεργία  ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες.

Ο Αλ. Τσίπρας από τη Νάξο εστίασε τόσο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση όσο και στην καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τουρισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν διεκδικήθηκαν τα τεστ πριν από την άφιξη των τουριστών», εκτιμώντας πως δεν μπορούμε φέτος να προσδοκούμε πάνω από 15% των περυσινών αφίξεων.

Εστιάζοντας στην οικονομία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πράγματα μεγιστοποιεί την κρίση». Κατά τη συζήτησή του με τον δήμαρχο Νάξου και δημοτικές παρατάξεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έκανε λόγο για «στενάχωρη εικόνα». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον φόβο του ότι «η ύφεση θα είναι τρομακτική». «Αν είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα χτίσαμε σε πέντε χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν διαθέσιμα» στα δημόσια ταμεία, τα οποία πρέπει να δοθούν στοχευμένα.  Κατά την επίσκεψή του στο νησί έθιξε και το ζήτημα του μεταφορικού ισοδύναμου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Παράλληλα, επανέλαβε πως χρειάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας και όχι αναστολής της, καθώς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με πρόσβαση σε δανεισμό με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για τους κτηνοτρόφους πρότεινε έκτακτη ενίσχυση 80 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε και με το Δ.Σ. της Eνωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. «Η χρονιά φέτος ήταν εξαιρετικά αρνητική και πριν από  τον κορωνοϊό. Oμως, μετά τον κορωνοϊό νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή