Πυρά εκατέρωθεν από ΝΔ – Παππά για τη συνάντηση με Αρτεμίου στην Κύπρο

Πυρά εκατέρωθεν από ΝΔ – Παππά για τη συνάντηση με Αρτεμίου στην Κύπρο

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Νίκου Παππά μετά τις νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συναντά τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στην Κύπρο, στις 21 Μαΐου του 2016, την ίδια μέρα, κατά την οποία συναντήθηκε και με τον Σάμπυ Μιωνή, στην υπόθεση της προσπάθειας δημιουργίας καναλιού από τον Χρήστο Καλογρίτσα, με χρηματοδότηση της λιβανέζικης εταιρείας CCC. 

Διαβάστε σχετικά: Πώς ο Καλογρίτσας γνώρισε τον κ. CCC το 2015

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον "βασιλιά των offshore" κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την… εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το "μαγαζί". Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και "δεξί του χέρι", στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του» ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Απαντώντας ο Νικος Παππάς, έβαλε στο κάδρο της διαρροής των φωτογραφιών τον Σάμπυ Μιωνή και έκανε λόγο για «παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι  η επίσκεψή του στην Κύπρο, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. «Το μεμπτό  είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος». 

Ο κ. Παππάς αναφέρει πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;». 

«Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να έχουμε την επίσημη υιοθέτηση ή και παραδοχή πατρότητας των μαφιόζικων πρακτικών», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, σε απάντηση του προς τη ΝΔ. Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Ν.Δ., λοιπόν, τις ενθαρρύνει και τις εργαλειοποιεί» και πως «σύντομα θα αποδειχθεί αν τις έχει σχεδιάσει κιόλας».

Η ΝΔ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, όπου ανέφερε: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν. Παππά

«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις ‘περούκες', αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές», δηλώνει ο Νίκος Παππάς, και μιλά για «μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία».

Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται» και προσθέτει πως «αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε ‘λατινοαμερικανική μπανανία'».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς αναφέρει, «για την αποκατάσταση της αλήθειας», ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, «προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης», έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχε μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού του φίλου και συντρόφου. «Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό», σχολιάζει.

Αντίθετα, τονίζει, ότι «το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος» και ότι «όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης».

«Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου. Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο», προσθέτει.

Ο κ. Παππάς αναφέρει πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;». Θέτει δε δύο «κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις:

-Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;

-Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν, όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι». Μιλά για «καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία» και η οποία «θα καταρρεύσει με κρότο». «Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή