Μαξίμου: Η τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Μαξίμου: Η τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βέλη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύουν κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο καταλόγισε νωρίτερα στην κυβέρνηση ότι ««απαγορεύουν μεν τα πανηγύρια αλλά ανοίγουν πτήσεις από χώρες με έξαρση κορωνοϊού».

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή άνοιξε τα σχολεία. Στη συνέχεια, γιατί ήταν πολύ αυστηρή με τον συνωστισμό στις πλατείες. Ο κ. Τσίπρας στις εξορμήσεις του σε διάφορες τουριστικές περιοχές διαμαρτύρεται επειδή η κυβέρνηση βάζει πολλούς περιορισμούς στην είσοδο τουριστών».

«Αυτή την εβδομάδα “καταγγέλλουν” γιατί προσέχουμε στα χερσαία σύνορα, αλλά ανοίγουμε με μέτρα ασφαλείας περισσότερες απευθείας πτήσεις», συνεχίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν: «Η τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλαλούμ» στην κυβέρνηση

Νωρίτερα, μέσω ανακοίνωσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αλαλούμ». Η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως «ενώ η κυβέρνηση ζητά με καθυστέρηση την απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, την ίδια ώρα ανοίγει τις πτήσεις από χώρες αντιμέτωπες με υψηλή διασπορά του ιού, χωρίς να πιέζει για τεστ πριν την έλευση στα ελληνικά αεροδρόμια».

«Και όλα αυτά, μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες στον τουρισμό. Χωρίς ενιαία επιδημιολογικά κριτήρια ελέγχων ανεξάρτητα από «πύλη εισόδου» και χώρα προέλευσης και με την κυβέρνηση να αποφασίζει χωρίς καμία εξήγηση την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολυκαταστήματα την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα. Το πρωτοφανές αλαλούμ συνεχίζεται», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παράλληλα, εισηγήθηκε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα, αλλά και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε σημειώσει ότι ζητήθηκε να εξεταστεί η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου. Αναφερόμενος στον Προμαχώνα, είπε πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Προανήγγειλε δε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα, καθώς και ότι ενισχύονται οι έλεγχοι στις εισόδους από την Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, σημείωσε ότι ξεκινά η απευθείας σύνδεση με τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου και με τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου. Τόνισε δε πως, ανάλογα με επιδημιολογική εξέλιξη σε χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τέλος Ιουλίου με την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Το όριο συναγερμού για ορφανά κρούσματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή