Τηλεδιάσκεψη για την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη

Τηλεδιάσκεψη για την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενδιάμεση έκθεσή της, αποτελούμενη από 151 σελίδες που διατρέχουν όλες τις πτυχές της ελληνικής οικονομίας, παρουσίασε χθες στην κυβέρνηση η επιτροπή Πισσαρίδη σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως έγινε γνωστό, κεντρικός στόχος της έκθεσης είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η συστηματική αύξηση των εξαγωγών, η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία, η ενίσχυση της εργασίας.

Στη διάρκεια της παρουσίασης επισημάνθηκε η ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, ενώ έγινε λόγος για ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής και της πολιτικής. Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «πολλές από τις προτάσεις –όχι όλες κατ’ ανάγκη– αλλά πολλές από τις προτάσεις της έκθεσης κινούνται στη γραμμή –όχι απλά των δικών μας προγραμματικών δηλώσεων– αλλά και δράσεων που έχουμε ήδη δρομολογήσει, αλλά προφανώς αυτό είναι ένα πυκνό σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή