Χ. Θεοχάρης στο Sky News: «Ανοησίες» τα περί νέου lockdown

Χ. Θεοχάρης στο Sky News: «Ανοησίες» τα περί νέου lockdown

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο «καλωσορίζει» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εκφράζοντας τη χαρά του που οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφώνησαν και επέτρεψαν να ανοίξουμε και πάλι τη σύνδεση.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στη λίστα των χωρών στις οποίες είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ασφαλές είναι να έρθουν οι Βρετανοί στην Ελλάδα, ο υπουργός ανέφερε πως «ανοίξαμε τις συνδέσεις από την 1η Ιουλίου και παρακολουθούμε την κατάσταση. Είναι προς το παρόν σταθερή. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή επιβολή γενικής καραντίνας (lockdown). Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε.  Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες – από την Ευρώπη κυρίως – και αυτό θα συνεχιστεί».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον βρετανικό Τύπο περί δεύτερης καραντίνας (lockdown) στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή