Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες έως τέλος Ιουλίου – Πιθανή η απαγόρευση στα πανηγύρια και τον Αύγουστο

Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες έως τέλος Ιουλίου – Πιθανή η απαγόρευση στα πανηγύρια και τον Αύγουστο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η απαγόρευση των πανηγυριών θα παραταθεί πέραν του Ιουλίου εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα παραταθεί έως τέλος Αυγούστου η απαγόρευση στα πανηγύρια» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Έκανε δε λόγο για αυστηροποίηση των ελέγχων, σημειώνοντας ότι τα υφιστάμενα μέτρα έχουν λειτουργήσει καλά.

«Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να βρούμε αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα», τόνισε.

Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τονίζοντας ότι οι μηχανισμοί θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Έδωσε εξάλλου έμφαση στο ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ματαιώνονται τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες μέχρι τέλος Ιουλίου

Στο μεταξύ, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B' 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β' 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Η ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι σε επιχειρήσεις σε παραλίες, δεν πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Ως ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στους άξονες των ομπρέλων ορίζονται τα τέσσερα μέτρα.

Αυστηροποίηση των ελέγχων

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα τέσσερα στις πύλες εισόδου – Η γεωγραφική κατανομή

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή