Λίστες της συμφοράς υπονομεύουν τις έρευνες

Λίστες της συμφοράς υπονομεύουν τις έρευνες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένη ότι η μεθοδικότητα των ερευνών θα οδηγήσει σύντομα σε ουσιαστικά αποτελέσματα στη μάχη κατά της εγχώριας τρομοκρατίας είναι η κυβέρνηση, η οποία δεν επιθυμεί, όμως, να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη η προσδοκία για επικείμενες συλλήψεις στελεχών της «17 N». O υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης, εναρμονιζόμενος με ανάλογες εκτιμήσεις του πρωθυπουργού, υπογράμμισε χθες ότι «η αισιοδοξία μας για την εξάρθρωση των τρομοκρατών εδράζεται μόνο στη συστηματικότητα με την οποία δουλεύουμε», ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι δεν αρμόζει σε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να προαναγγέλλει συλλήψεις.

Πάντως, ανασταλτικά για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας εκτιμάται ότι λειτουργεί η δημοσιοποίηση παντελώς αβάσιμων και φαιδρών εκθέσεων, όπως αυτή συντάκτης της οποίας φέρεται ο στρατηγός ε.α. κ. Γρυλλάκης και αποκάλυψε η εφημερίδα «Καρφί». Την έκθεση, που συνδέει με τη «17 Νοέμβρη» 123 στελέχη του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, καταδίκασε ως «άθλια και ιταμή» η κυβέρνηση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως σε κρίσιμες περιόδους, όταν η υπόθεση φθάνει σε κάποιο δρόμο, επιχειρείται ο ευτελισμός των ερευνών με τέτοια ύποπτης προέλευσης κατασκευάσματα. Κυβερνητικοί παράγοντες παρατηρούσαν χθες πως ανάλογες, άνευ στοιχειώδους αξιοπιστίας, «λίστες» δημιουργούν στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι οι διωκτικές Αρχές στερούνται σοβαρών στοιχείων για την πάταξη της τρομοκρατίας και ενδεχομένως προσανατολίζονται στην «κατασκευή ενόχων».

Το περιεχόμενο της έκθεσης χαρακτηρίστηκε «ύποπτο και ανεύθυνο» και από τη Ν.Δ., κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου «Ανάλυσης Πολιτικής», που συνήλθε υπό τον κ. Καραμανλή. Στην ίδια σύσκεψη υπογραμμίστηκε, πάντως, επίσης ότι η συζήτηση περί τρομοκρατίας με τον τρόπο που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες δεν οδηγεί στην πάταξη του φαινομένου και συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT