Αντιφάσεις με τα μέτρα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιφάσεις με τα μέτρα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν τόσο για το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και για τα ελληνοτουρκικά, επιμένοντας στη λογική των κυρώσεων κατά της Αγκυρας. Την ίδια στιγμή, η πολιτική εξόρμηση του κόμματος στην Περιφέρεια συνεχίζεται, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως κάποια πισωγυρίσματα έχουν προκαλέσει «ρωγμές» στην καλή εικόνα που φιλοτέχνησε η κυβέρνηση στην πρώτη φάση της πανδημίας. Οι φόβοι ότι η χώρα επιστρέφει στον Μάρτιο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου: «Μια βδομάδα πριν, πήραν απόφαση να άρουν την υποχρέωση μάσκας στα εμπορικά κέντρα. Χθες μας έλεγαν πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος που προβλέπει να φοράνε μάσκα σε κλειστό χώρο οι πολίτες. Οι αντιφάσεις αυτές ήταν συνεχείς. Πήραν απόφαση να επιτρέψουν τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα έξω από κάθε λογική. Και πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «φοβάμαι ότι για τα πανηγύρια είναι η ίδια η κυβέρνηση και οι αποφάσεις της».

Επιχειρώντας να αναδείξει πως στο Μαξίμου υπάρχει οργανωτικό έλλειμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην απουσία του Βασίλη Κικίλια και του Χάρη Θεοχάρη από την κυβερνητική σύσκεψη για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. «Ο πρωθυπουργός κάλεσε διυπουργική επιτροπή να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της επιδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου και από τη σύσκεψη των υπουργών του έλειπε ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Υγείας. Δεν ξέρω αν τους έχει ήδη απολύσει», σχολίασε δηκτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει ανακοινώσει ανασχηματισμό εδώ και ενάμιση μήνα και δεν προχωράει, ίσως επειδή από κάποιον εκβιάζεται».

Μιλώντας σε καταστηματάρχες τη Ζακύνθου ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη ορθή χρήση του αποθεματικού των 37 δισ. ευρώ: «Το “μαξιλάρι” αντί να γίνει σωσίβιο ξεπουπουλιάζεται και πάνε αλλού τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή