Σύνοδος Κορυφής: Η «μεγάλη εικόνα» και οι «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις

Σύνοδος Κορυφής: Η «μεγάλη εικόνα» και οι «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Οι ευρωπαϊκές αρχές της ενότητας και της αλληλεγγύης» κρίνονται στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο Europa λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην καταλήξουμε σε συμφωνία» και ανέφερε ότι θα χρειαστούν κάποιοι συμβιβασμοί αλλά ότι «δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα, που είναι ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη σφοδρότερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και οι πολίτες περιμένουν φιλόδοξες λύσεις.

Ωστόσο η Άγκελα Μέρκελ, στη δική της δήλωση, μίλησε για «πολύ μεγάλες διαφορές» που παραμένουν ανοιχτές και είπε ότι θα είναι μία «πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μία συνεδρίαση «απολύτως αφιερωμένη στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το σχέδιο ανάκαμψης» και τόνισε ότι «οφείλουμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό» για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι αν οι ηγέτες επιδείξουν «πολιτικό θάρρος» θα υπάρξει συμφωνία. Τέλος, ο Λετονός πρωθυπουργός, σε μία δήλωση που μπορεί να θεωρηθεί δυσοίωνη ή ενθαρρυντική, είπε ότι «θέλουμε να έχουμε λύση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έως ότου τη βρούμε», αναφέροντας ότι μπορεί η σύνοδος να διαρκέσει «μία, δύο ή και τρεις ημέρες».

Διαβάστε επίσης

Ολλανδός πρωθυπουργός: Χαμηλότερη του 50% η πιθανότητα για συμφωνία

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή