ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για… Ενγκελς, κάμπριο, αποχωρήσεις

Βαρουφάκης για… Ενγκελς, κάμπριο, αποχωρήσεις

Τη δική του εκδοχή για τις παραιτήσεις μελών με αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε πως «η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του Μέρα25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το Μέρα25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα». Ο πρώην ΥΠΟΙΚ έκανε δε αναλυτική αναφορά στην «κλήρωση μεγάλης μερίδας των συνέδρων», καθώς και την ευχέρεια με 50%+1 ψήφους να μπορεί να εκδιωχθεί ο καθένας από όποια θέση κατέχει, ακόμη και ο ίδιος. Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τα πυρά που δέχθηκε για τη φωτογραφία με τη σύζυγό του μέσα στο κάμπριο αυτοκίνητο. «Δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος», είπε, προσθέτοντας πως «όλες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση «Και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν», κατέληξε.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως το κόμμα του παρουσιάζει πτώση. «Και πριν από τις εκλογές καμία δημοσκόπηση δεν έδινε στο κόμμα ποσοστό άνω του 3%, όμως το Μέρα25 μπήκε στη Βουλή» ανέφερε, δείχνοντας πως δεν ανησυχεί για όσα καταγράφουν οι έρευνες.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρωθυπουργό είπε πως «έχει κάνει στρατηγικό λάθος, όταν δεν στήριξε το ευρωομόλογο και τώρα του έρχεται νέο μνημόνιο», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση «καθώς δεν μπορεί να καταδικάσει την εφαρμογή εκείνων που οι ίδιοι ψήφισαν όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».