ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας

ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας

Κατηγορίες κατά της Νέας Δημοκρατίας πως «προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης» εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι «επιλέγει μάλιστα, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, να το κάνει αυτό τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Προσθέτει δε πως «και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα».

«Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  στις έρευνες για το Μάτι. Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Κυρ. Μητσοτάκης για αποκάλυψη «Κ»: Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στο Μάτι

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνεργάτες του για τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» σε ό,τι αφορά το Μάτι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης».

Χαρακτήρισε δε ανατριχιαστικά όσα αποκαλύπτονται και υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες.

«Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων» κατέληξε.

Το έγκλημα και η συγκάλυψη για την τραγωδία στο Μάτι

Σημειώνεται ότι η «Καθημερινή της Κυριακής» φέρνει στο φως όλα τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα του ανακριτή αλλά και τα εμπόδια που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην διαδικασία με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Διαβάστε επίσης:

Στ. Πέτσας: Εγκλημα συγκάλυψης στο Μάτι

Αποκαλύψεις για το Μάτι: Η απάντηση της Ολ. Γεροβασίλη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο