«Σύνδεση» από Τσίπρα ελληνοτουρκικών και Προανακριτικής

«Σύνδεση» από Τσίπρα ελληνοτουρκικών και Προανακριτικής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιδιότητα του τέως πρωθυπουργού και όχι απλώς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε χθες στη Βουλή να χτυπήσει ένα προειδοποιητικό «καμπανάκι» στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα και να συνδέσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Προανακριτικής με τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες του Τ. Ερντογάν: «Εσείς εδώ της κυβερνητικής πλειοψηφίας σαν να μη συμβαίνει τίποτα είσαστε από το πρωί και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό. Να συνεχίζετε να τον διχάζετε ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αναδείξει στην ομιλία του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επενδύει προσωπικά στη σκανδαλολογία προκειμένου να καλύψει ανεπάρκειες, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, τόσο στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων όσο και στο οικονομικό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλ. Τσίπρας έβγαλε από το «κάδρο» τον Αντ. Σαμαρά, χαράσσοντας το νέο αφήγημα του κόμματος, πως ο πρωθυπουργός προσωπικά επιθυμεί να «ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα» με στόχο την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Την ενότητα τη διασφαλίζει πρωτίστως η ηγεσία της χώρας. Στην πράξη και με έργα. Ποια ενότητα, λοιπόν, επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης όταν ενάμιση μήνα τώρα έχει ξεκινήσει με δική του ευθύνη, αυτός είναι και όχι ο κ. Σαμαράς, αυτό το γαϊτανάκι σπίλωσης, συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων. Ποια ενότητα όταν με δική του επιλογή έχει οδηγήσει με σχέδιο την πολιτική ζωή του τόπου στον βούρκο». Απομακρύνοντας τις λίγες πιθανότητες για συναίνεση σε οποιοδήποτε πεδίο έκανε λόγο για «εκδικητική εμμονή του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και εμμονή όλων όσων ελέγχθηκαν από τη δικαιοσύνη να πάρουν ρεβάνς και από τους δικαστές και από τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Θέλοντας να δώσει έμφαση στην προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε, όπως ανέφερε, να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ανοίγοντας τη βεντάλια των επίκαιρων υποθέσεων που απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε την Ολγα Γεροβασίλη, σε σχέση με τις αποκαλύψεις της «Κ» για την τραγωδία στο Μάτι. Εκανε λόγο για τυμβωρύχους «που θέλουν να σπιλώσουν την υπόληψη της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα στοιχείο».

O Δ. Παπαγγελόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, επέμεινε στα περί εκδικητικής δίωξης εναντίον του με τελικό στόχο να πληγεί ο Αλ. Τσίπρας. «Λειτουργήσατε σε βάρος μου σαν κατοχικό δικαστήριο, σαν δικαστήριο ούτε καν με Ελληνες δωσίλογους δικαστές, αλλά απευθείας με ναζιστές αξιωματικούς», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας, στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο «πόλεμος της λάσπης και της κασέτας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή