Καραμανλής: Αδιέξοδη η «γραμμή των Δολιανών»

Καραμανλής: Αδιέξοδη η «γραμμή των Δολιανών»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επίκληση των γνώριμων διαχωρισμών, της λογικής του «εμείς» και «εσείς», στη «γραμμή των Δολιανών», κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει του αρχηγούς της αντιπολιτεύσεως ως «κακούς» και «εχθρούς», να φιμωθεί κάθε αντίθετη φωνή και να καταργηθεί ακόμη κι αυτή η Βουλή. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκριτική συμπεριφορά όταν αποδίδει μικροκομματισμό στην αντιπολίτευση, όντας ο ίδιος υποκινητής του διχασμού και της οξύτητας.

«Αυτά αρμόζουν μόνον στον Ιανό», είπε ο κ. Καραμανλής, «είχε ποτέ κυβέρνηση καλύτερη αντιπολίτευση; Νομίζετε ότι δεν είχα να σας κάνω κριτική για τον άθλιο τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το τεράστιο εθνικό θέμα του Ευρωστρατού; Ομως είχαμε το θάρρος να στηρίξουμε από αυτήν εδώ τη θέση, εν όψει του ταξιδιού σας στις ΗΠΑ, τις εθνικές μας θέσεις. Το έχετε κάνει ποτέ εσείς αυτό σε αυτήν την παράταξη; Το κάνατε στον Καραμανλή; Το κάνατε στον Μητσοτάκη; Ποτέ δεν το κάνατε! Και μακάρι να βρείτε το θάρρος να το κάνετε στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που έρχεται οσονούπω».

Ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε την αδράνεια και τον εφησυχασμό επί τεσσεράμισι χρόνια, τις συνεχείς αλλαγές στα κρίσιμα επιτελεία, τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του πρώην και της νυν υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, τις αλληλοεπικαλύψεις 15 θεσμοθετημένων οργάνων που εμπλέκονται σήμερα στην προετοιμασία των Αγώνων, τις εξαιρετικές καθυστερήσεις, την εγκατάλειψη και την κατάργηση έργων, την ελλιπή προετοιμασία της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του εθελοντισμού, τον χαρακτηρισμό προηγουμένων προϋπολογισμών ως απλώς εικονικών: «Το καινούργιο που μάθαμε σήμερα είναι ότι για τις καθυστερήσεις φταίει η Ε.Ε. και το νομοθετικό πλαίσιο. Χθες μας δείχνατε μακέτες έργων. βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα ομολογείτε ότι δεν προλαβαίνετε και καταργείτε έργα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT