Αποστομωτική απάντηση στο CBS εκ των έσω…

Αποστομωτική απάντηση στο CBS εκ των έσω…

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστομωτική απάντηση στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS αλλά και σε όσους συκοφαντούν τη χώρα μας για θέματα τρομοκρατίας δίνει ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Αθήνα κ. Ρόμπερτ Κίλι, με επιστολή που απέστειλε στην εκπομπή «60 λεπτά» για το συκοφαντικό ρεπορτάζ της εις βάρος της Ελλάδας. O κ. Κίλι, ο οποίος από το 1985 έως το 1989 ήταν υπεύθυνος της Αντιτρομοκρατικής στην πρεσβεία της Αθήνας, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της εκπομπής και τονίζει προς τους υπευθύνους της ότι «οφείλετε στην ελληνική κυβέρνηση μια αποκήρυξη του δυσφημιστικού προγράμματος που μεταδώσατε και μια συγγνώμη σε εκείνους από εμάς που έχουμε εργαστεί επιμελώς πάνω σε αυτό το πρόβλημα για πολλά χρόνια, χωρίς καμία δημοσιότητα, για τον προφανή λόγο ότι η τρομοκρατία αντιμετωπίζεται καλύτερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ο κ. Κίλι χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της εκπομπής «γεμάτη ασάφειες, μονόπλευρη και άδικα επικριτική της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει ότι ήταν ατυχής ο χρόνος μετάδοσής της -την παραμονή της έναρξης της επίσκεψης Σημίτη στην Ουάσιγκτον και εκτιμά ότι «το πρόγραμμά σας έπεσε θύμα δολοπλοκίας που στόχο έχει να βλάψει την Ελλάδα, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2004».

Σε οξύ τόνο επικρίνει τους υπεύθυνους του «60 λεπτά» επειδή δεν μετέδωσαν τη συνέντευξη που τους είχε παραχωρήσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και άλλοι πολιτικοί από την Ελλάδα και αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης. «Στη μετάφραση τον κάνατε να μοιάζει σχεδόν άναρθρος, ενώ είναι γνωστός για τον πολύ καλά δομημένο και αρθρωμένο λόγο του».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο ίδιος είχε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Βάζει, τέλος, τα πράγματα στη θέση τους σε ό,τι αφορά τον κ. Γουέιν Μέρι, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή και «αυτοδιαφημίζεται» ως πρώην υπεύθυνος της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. «Στην πραγματικότητα», αναφέρει, «ήταν ένας πολύ χαμηλόβαθμος περιοδεύων αξιωματούχος, ο οποίος δεν γνώριζε απολύτως τίποτε, καθότι δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζει».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT