Στον Αρειο Πάγο παραδόθηκε το υλικό για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Στον Αρειο Πάγο παραδόθηκε το υλικό για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Αρειο Πάγο παρέδωσε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων όλα τα πρακτικά, δικογραφίες και σχετικό υλικό που αφορούν την ποινική δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πρόκειται για υλικό με το οποίο μπορούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αναφορικά με την πρόταση της Ολομέλειας για να ελεγχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός για οκτώ ποινικά αδικήματα και για να ξεκινήσει τις εργασίες του το Δικαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου κληρώθηκαν την Πέμπτη στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η Βουλή σήμερα παρέδωσε στην Δικαιοσύνη συνολικά 18 φακέλους, εκ των οποίων οι 11 περιλαμβάνουν έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τέσσερις σχετικές δικογραφίες με την υπόθεση, την πρόταση σύστασης της προανακριτικής της Βουλής, το πόρισμά της και έναν φάκελο με όλα τα εξερχόμενα έγγραφα της επιτροπής.

Εάν ο τέως υπουργός κριθεί ότι έχει ευθύνες –αυτές που του απέδωσε η Βουλή– τότε θα ανοίξει η πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου, διαδικασία που έχει ακολουθηθεί λίγες φορές μετά τη μεταπολίτευση.

Μαζί με τον τέως υπουργό στις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου υπάγονται πλέον μετά την απόφαση της Βουλής και οι συμμέτοχοι στις πράξεις για τις οποίες η Βουλή τον παρέπεμψε, δηλαδή οι εισαγγελείς Διαφθοράς και δημοσιογράφοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στις καταγγελίες περί παραδικαστικών διαδικασιών που έγιναν από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT