Ομιλίες προ κενών καθισμάτων…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα, χωρίς συντεταγμένη συζήτηση για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ εν όψει των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με την αίθουσα της συνεδρίασης την περισσότερη ώρα σχεδόν άδεια, κύλησε η πρώτη ημέρα της ειδικής συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Οι «αντιφρονούντες» του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν στην πλειονότητά τους να τοποθετηθούν, άλλωστε λίγοι κεντρικοεπίτροποι τους παρακολουθούσαν. Ενώ και όσοι έλαβαν τον λόγο κράτησαν χαμηλούς τόνους, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι υπονόμευσαν την προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη για μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην αναμέτρηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και δεύτερον, διότι οι μεγαλύτερες διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ δεν εστιάζονται τόσο στη στρατηγική όσο στα πρόσωπα των υποψηφίων, που όμως δεν πρόκειται να συζητηθούν σ’ αυτήν τη σύνοδο.

Ετσι, τη μεγαλύτερη αίσθηση στη διάρκεια της συνόδου την προκάλεσαν ακραιφνείς «εκσυγχρονιστές», όπως οι κ. Βερελής, Πασχαλίδης και Μπένος, οι οποίοι επιτέθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Λαλιώτη για τη στρατηγική του «σκληρού ροκ» που ακολουθεί έναντι της Ν.Δ. «Να μη βυθιστούμε στο παρελθόν» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πασχαλίδης, ενώ ο κ. Βερελής υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει «όχι» στην ένταση και την πόλωση, καθώς έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Αντιθέτως, χωρίς αιχμές ήταν η ομιλία του κ. Χριστοδουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εισαγωγή του ευρώ και χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ευκαιρία για την προώθηση της πραγματικής και κοινωνικής σύγκλισης.

Χαμηλοί τόνοι

Οπως προαναφέρθηκε, χαμηλούς τόνους χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί φίλοι του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Γ. Δασκαλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και ο κ. Τσιόκας πως οφείλει να ξεφύγει από τη λογική των δημάρχων – σταρ.

Ενδεικτικό του χαμηλού ενδιαφέροντος της συνόδου είναι ότι πλην του κ. Βενιζέλου που αναφέρθηκε σε συνταγματικής φύσεως θέμα, κανένα μέλος του Ε.Γ. δεν έλαβε χθες τον λόγο.

Πάντως αρκετά εξ αυτών, περιλαμβανομένου του κ. Τσοχατζόπουλου που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΣΚ, αναμένεται να τοποθετηθούν σήμερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT