Τεχνητή πόλωση εν όψει Δημοτικών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες τεχνητής πόλωσης, εν όψει των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, επιχειρεί να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, σε μια σαφή προσπάθεια να συσπειρώσει την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος. Ενδεικτικό είναι ότι με τη χθεσινή ομιλία του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -η οποία έχει ως αντικείμενο τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος- ο κ. Σημίτης «ύψωσε τείχη» προκειμένου να καταστήσει, όπως επιθυμεί, ορατές τις διαφορές μεταξύ των «προοδευτικών» και των «συντηρητικών» δυνάμεων, πολιτικοποιώντας ταυτοχρόνως και έντονα την εκλογική αναμέτρηση του φθινοπώρου για την ανάδειξη νέων δημάρχων και νομαρχών.

Δίαυλοι σύγκλισης

Η άλλη όψη της στρατηγικής την οποία χαράσσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως τουλάχιστον διεφάνη από τις ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του γραμματέα της K.E. του κυβερνώντος κόμματος κ. K. Λαλιώτη, είναι η μάλλον αγχώδης προσπάθεια να ανοίξουν δίαυλοι σύγκλισης και συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, δημιουργώντας συνθήκες διπολικής σύγκρουσης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καθώς, όμως, η συζήτηση -η οποία διεξήχθη χθες ενώπιον πολλών κενών καθισμάτων!- στη σύνοδο της K.E. είναι μάλλον υποτονική, το ενδιαφέρον στράφηκε αναπόφευκτα και πάλι στο περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Σημίτη: O πρωθυπουργός μίλησε σχεδόν για το σύνολο των εξελίξεων και των επιλογών της κυβέρνησης, υπεραμυνόμενος της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαιτέρως στον οικονομικό τομέα. «Τα μεγάλα μας στοιχήματα είναι μια πιο δίκαιη και ισχυρή κοινωνία και περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή», είπε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι «δεν πήγαμε μπροστά με αντιλαϊκές πολιτικές και υποταγή της κοινωνίας και της πολιτικής στους εκβιασμούς της αγοράς».

Για διολίσθηση σε επικίνδυνο κατήφορο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Θ. Ρουσόπουλος: «O κ. Σημίτης εξέπεμψε διχαστικά μηνύματα, βλάπτοντας συνειδητά τον τόπο. Οι Ελληνες απορρίπτουν τη στείρα παρελθοντολογία, όπως ήδη απορρίπτουν την κυβέρνηση Σημίτη – Λαλιώτη.

Οσο τα προβλήματα αυξάνονται, τόσο αυξάνονται και οι ύβρεις του κ. Σημίτη. O πρωθυπουργός ολισθαίνει σ’ έναν επικίνδυνο κατήφορο», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT