Δεν αποκλείουν τον διάλογο για το Αιγαίο

Δεν αποκλείουν τον διάλογο για το Αιγαίο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ περί «μυστικών συνομιλιών» των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου και Τουρκίας κ. Ισμαήλ Τζεμ γύρω από τα προβλήματα του Αιγαίου είναι αποκαλυπτική των επιχειρούμενων μεθοδεύσεων της Αγκυρας, προκειμένου να επιβάλει «πολιτικό» διάλογο επί των πολυετών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας.

Ο ισχυρισμός του κ. Ετσεβίτ απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της οποίας κ. Χρ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «η Τουρκία επιχειρεί αντιπερισπασμό για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα στα οποία την οδήγησε η αδιαλλαξία της». Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ανεξαρτήτως των ισχυρισμών του κ. Ετσεβίτ, «οι λύσεις στα ελληνοτουρκικά προβλήματα είναι νομικές», δίχως να αποκλείει, ωστόσο, διάλογο με την Αγκυρα με βάση την απόφαση του Ελσίνκι, που καλεί τις υποψήφιες χώρες (σ.σ. και την Τουρκία) να επιλύσουν «κάθε εκκρεμή συνοριακή διαφορά», πριν από την παραπομπή των προβλημάτων στο Διεθνές Δικαστήριο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT