Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις

Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανύπαρκτη χαρακτηρίζει τη συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει «αποφασιστικά» τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», δήλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν χρειάζεται συζήτηση με εκείνους (σ.σ. Ελλάδα) που δεν έχουν δικαιώματα, ειδικά στις θαλάσσιες ζώνες», ενώ προανήγγειλε τη έναρξη ερευνών και γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι εξαπατήθηκε από την Αθήνα και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία, για εμάς είναι ανύπαρκτη η συμφωνία, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη Λιβύη ούτε με την Αίγυπτο».

Ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Γερμανίδα καγκελάριος του είχε ζητήσει να παγώσουν οι έρευνες στην περιοχή για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. «Εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι αλλά αν το ζητάς εσύ να το κάνω’», είπε ο Ερντογάν και αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είχαν ξεκίνησε «αλλά βλέπετε τι έγινε».

Όπως διεμήνυσε «από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις» και κατέληξε πως ενημέρωσε σχετικά την Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης 

Τσαβούσογλου: Ακυρη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Ν. Δένδιας: Τηλεφώνησε ο Μάικ Πομπέο την ώρα των συνομιλιών στο Κάιρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή