Βαλκανο–μαχίες με παρασκήνιο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης συνιστά η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. I. Ζαφειρόπουλου «λόγω της πλήρους διαφωνίας» του με τον υπουργό Εξωτερικών για τον τρόπο ασκήσεως της πολιτικής στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και των κριτηρίων με τα οποία χρηματοδοτούνται μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος, ως υφυπουργός Οικονομικών, είχε σημαντικότατη ευθύνη για την καθυστέρηση στην προώθηση του προγράμματος ανασυγκρότησης των Βαλκανίων. Ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Ζαφειρόπουλος επεχείρησε να δημιουργήσει επί της ουσίας αυτόνομη υπηρεσία διαχειρίσεων των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με τις τρίτες χώρες, προκαλώντας την αντίδραση μελών της κυβερνήσεως.

Αντικαταστάτης του κ. Ζαφειρόπουλου ορίσθηκε ο κ. A. Λοβέρδος, ο οποίος είχε εμπλακεί ως νομικός σε υποθέσεις ενδιαφέροντος του κ. Σ. Κόκκαλη. Το γεγονός δημιουργεί περίσκεψη, λόγω των πολλαπλών συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT