Προοπτική τετραετίας για δήμαρχο Αθήνας

Προοπτική τετραετίας για δήμαρχο Αθήνας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διερευνώνται οι απόψεις όλων των στελεχών, αλλά οι αποφάσεις για τον Δήμο Αθηναίων ανήκουν στο κόμμα», διαμήνυσε ο κ. Καραμανλής προς την πλευρά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση εάν η τελική απόφαση της πρώην υπουργού θα είναι δεσμευτική για τη Νέα Δημοκρατία. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που θα εκλεγούν με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να εξαντλήσουν την τετραετή θητεία τους, όπερ σημαίνει ότι η κ. Μπακογιάννη σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων δεν θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, λέγοντας ότι «δεν είμαστε στη φάση των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων». Δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη ορισμένων στελεχών ότι η κ. Μπακογιάννη καθυστερεί στην ανακοίνωση των αποφάσεών της, λέγοντας ότι «όλα θα γίνουν στην ώρα τους». Επανέλαβε τον πολιτικό χαρακτήρα που έχει η αναμέτρηση στους μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες, δεν θέλησε ωστόσο να θέσει συγκεκριμένο στόχο για το κόμμα του και είπε ότι η επιτυχία ή αποτυχία δεν θα μετρηθεί με αριθμούς, αλλά από τη συνολική εικόνα.

Εκλογικός νόμος

Επανέλαβε, τέλος, ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να χειριστούν τέτοιου είδους θέματα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT