Στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

Στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Οπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι συμφωνίες εισάγονται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συζήτηση από το Σώμα και στόχος είναι να κυρωθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου προχώρησε στην έγκριση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Οπως αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η συμφωνία συμβαδίζει τόσο με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου όσο και με το διεθνές δίκαιο.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη χθεσινή σύνοδο κορυφής, μέσω τηλεδιάσκεψης, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους ομολόγους του πως η ΕΕ δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα περιστατικά στην Αν. Μεσόγειο και επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με τη γειτονική χώρας, όσο υπάρχει ένταση, και μόνο για τη μία διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε εδώ το περιεχόμενο των κειμένων των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT