Σ. Καλαφάτης: Ο Ερντογάν είτε θα συνέλθει είτε θα το μετανιώσει

Σ. Καλαφάτης: Ο Ερντογάν είτε θα συνέλθει είτε θα το μετανιώσει

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Ερντογάν άνοιξε πολλά μέτωπα, αποθρασύνθηκε από την ανοχή που βρήκε και τώρα ξεπερνά τα όρια. Με την Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να παίζει. Είτε θα συνέλθει, είτε θα το μετανιώσει», αναφέρει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στη «Μακεδονία της Κυριακής».

Σημειώνει ότι από το 1973 η Τουρκία «προκάλεσε αλλεπάλληλες κρίσεις, πρόσθεσε αυθαίρετες διεκδικήσεις, δέχτηκε πολλές φορές την επανέναρξη διαλόγου, αλλά πάντα τον υπονόμευε και τον τίναζε στον αέρα», προσθέτοντας πως «παράταση της ίδιας στρατηγικής απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή ενώ δεν υπηρετεί ούτε τα δικά της συμφέροντα» και τονίζει: «Οφείλει, λοιπόν, να εγκαταλείψει τον ρόλο του πειρατή και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνο χαρτί τη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, για τη μια και μόνη εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα μας δεν κρύβει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι «είχαμε πει πως αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Χαλαρώσαμε και ο ιός κάνει πάρτι. Ο κίνδυνος είναι δίπλα μας και είναι πολύ σοβαρός. Δεν ωφελούν, βλάπτουν οι αυταπάτες», ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «δυστυχώς, και σε αυτήν την περίπτωση, λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Σαν να μην αντιλαμβάνεται καν πως έχουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση…».

Αναφερόμενος στην ακύρωση της φετινής ΔΕΘ, τονίζει ότι «η απόφαση θλίβει όλους τους Θεσσαλονικείς, καθώς δημιουργεί ένα οικονομικό και συναισθηματικό κενό. Δυστυχώς, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αλλωστε, το πιο σοβαρό πλήγμα θα ερχόταν από τη διεξαγωγή της έκθεσης και όχι από τη ματαίωσή της».

Τέλος, υπογραμμίζει πως ότι τα έργα στη Θεσσαλονίκη προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και υπενθυμίζει ότι «η χώρα, χάρη στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, έχει εξασφαλίσει από την ΕΕ μια τεράστια δύναμη πυρός ύψους 72 δισ. ευρώ. Και από τους πόρους αυτούς σημαντικό μερίδιο διεκδικούν η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή