Κικίλας: Πιεζόμαστε ιδιαιτέρως σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Κικίλας: Πιεζόμαστε ιδιαιτέρως σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση, σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσουν,  αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους.  «Να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους» υπενθύμισε ο κύριος Κικίλιας.

Παράλληλα, είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 που νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. «Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα λάβει,  στα τέλη του 2020, τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Πρόσθεσε ότι η PFIZER με τη BioNTech «προχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για τη δημιουργία εμβολίου, ενώ  η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί». 

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στους λίγους μήνες που απομένουν, μέχρι και τα τέλη του 2020, οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα» δήλωσε.

Για τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη , ο οποίος επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας αποκάλυψε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού, διότι

ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος, νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή