Απάτη πολλών δισ. στην ETBA από στελέχη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάχρηση πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, από κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται στελέχη της ETBA Finance, θυγατρικής της ETBA Bank, και ιδιώτες, διαπιστώθηκε έπειτα από εκτεταμένους ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της ETBA. Την υπόθεση ανακοίνωσε αιφνιδίως χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκης και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Το κύκλωμα φέρεται ότι καταχράσθηκε επί σειράν ετών τεράστια ποσά που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μπορεί να ξεπερνούν τα 10 δισ. δρχ. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων προβληματικών εταιρειών την εκκαθάριση των οποίων είχε αναλάβει η ETBA Finance. Τα χρήματα, αντί να κατατίθενται σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, διοχετεύονταν σε λογαριασμούς τρίτων ή στο XAA. H μεγάλη διάρκεια δράσης του κυκλώματος και η εσπευσμένη ανακοίνωση του υπουργού δημιουργούν υπόνοιες ότι πρόκειται για σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερης έκτασης, στο οποίο θεωρείται πιθανή και η εμπλοκή ανώτερων στελεχών. Ηδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διευθύνων σύμβουλος, ο διευθυντής, ο προϊστάμενος λογιστηρίου και η προϊσταμένη οικονομικών υποθέσεων της ETBA Finance.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT