H Ρηγίλλης μελετάει σενάρια «πρόωρων» εκλογών

H Ρηγίλλης μελετάει σενάρια «πρόωρων» εκλογών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στην κυβερνώσα παράταξη και τα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργούν αλυσιδωτές κοινωνικές εκρήξεις, αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης στη Νέα Δημοκρατία, καθώς η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος φαίνεται να προσαρμόζεται στις νέες πιεστικές καταστάσεις.

Στη Ρηγίλλης δείχνουν να πιστεύουν ότι τόσο η συγκρουσιακή κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης (δηλώσεις Θόδωρου Πάγκαλου, πρόταση για το Ασφαλιστικό των 45 βουλευτών, παραίτηση Ζαφειρόπουλου), όσο και τα συσσωρευμένα προβλήματα (οικονομία, παιδεία, αγρότες) που παρουσιάζονται ολοένα με μεγαλύτερη ενταση, σε συνδυασμό με τα οξυμμένα προβλήματα (Ευρωστρατός, εξελίξεις στο Κυπριακό) στο ευαίσθητο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις διαπλεκομένων με την κυβέρνηση συμφερόντων, δημιουργούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ετοιμότητα

Ισως γι’ αυτό τον λόγο, ο μεν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής έχει ζητήσει απόλυτη ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμου, τα δε πρωτοκλασάτα στελέχη, με δηλώσεις τους, προχωρούν ένα βήμα περισσότερο όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Είναι ενδεικτικό ότι πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος, που προβάλλουν με δηλώσεις τους τις πρόωρες εκλογές ως μοναδική λύση για την άρση των αδιεξόδων (Γ. Βουλγαράκης), ενώ άλλα αφήνουν να εννοηθεί ότι προς τα εκεί πιθανότατα οδηγούν οι εξελίξεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι: «H κυβέρνηση Σημίτη όχι μόνον αδυνατεί να ασκήσει σοβαρή πολιτική, αλλά βυθίζει με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς τον τόπο στην κρίση και στην παρακμή. Οσον αφορά στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, αποφασίσθηκε χθες στη σύσκεψη του οργάνου «Ανάλυσις πολιτικής» που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή, να συνέλθουν τα κομματικά οργανα με στόχο να καταδειχθεί το μέγεθος των προβλημάτων: σήμερα συνεδριάζουν οι υπεύθυνοι τομέων για να συζητήσουν το πρόβλημα με τους αγρότες και εντός των προσεχών ημερών, θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πάντως, οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται ότι έχουν επιπτώσεις και όσον αφορά τις αποφάσεις για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. H κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον πρώτο δήμο της χώρας στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται ότι προβληματίζεται για το ενδεχόμενο ταχύτατων πολιτικών εξελίξεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT