Αναγγελία θυέλλης στο Πολεμικό Ναυτικό

Αναγγελία θυέλλης στο Πολεμικό Ναυτικό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προσπάθεια του υπουργού Αμύνης να καθορίσει με την πρακτική της «λίστας» τη σύνθεση της ανωτάτης ιεραρχίας του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. H τρικυμία που ξέσπασε προχθές το βράδυ στους κόλπους των ναυάρχων, μετά την παραίτηση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναυάρχου κ. Γ. Θεοδωρουλάκη, και την κόντρα του με τον μόλις προ τεσσάρων μηνών αναλαβόντα τα καθήκοντά του υπουργό Αμύνης, έρχεται σε μία περίοδο έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως ο ίδιος ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου δηλώνει συχνά τελευταία, και προσθέτει σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο νέο πλήγμα στην εικόνα της κυβερνήσεως, που διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούλησή της να ενδυναμώσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επιχείρημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης ότι η παραίτηση του Α/ΓΕήταν πρωτοφανής και δεν υπάρχει στο Πεντάγωνο «καθεστώς στρατοκρατίας», καθώς ο υπουργός έχει δικαίωμα επιλογής των ανωτάτων αξιωματικών, εκτιμάται από πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους ως ασθενές, καθώς η όλη υπουργική μεθόδευση κατέληξε στον τραγέλαφο της Παρασκευής και αιφνιδίασε ακόμα και τον πρωθυπουργό.

Ετσι, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μεθαυριανή ομιλία του παραιτηθέντος Α/ΓΕκ. Γ. Θεοδωρουλάκη κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων από τον νέο αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο κ. A. Αντωνιάδη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει υπαινιγμούς σχετικά με τη συμπεριφορά και τις μεθοδεύσεις του κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή