Με «καρατομήσεις» απαντά ο υπουργός

Με «καρατομήσεις» απαντά ο υπουργός

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αντικατάσταση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων επιχειρείται να κοπάσει ο θόρυβος, που ξέσπασε στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. και στους κόλπους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έπειτα από το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου. Χωρίς να αποκλείονται καρατομήσεις και άλλων αξιωματικών εάν από την έρευνα που έχει διαταχθεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη προκύψουν ευθύνες, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση της ηρεμίας, καθώς το έργο της Αστυνομίας δεν σταματά και κανέναν δεν ωφελεί η όποια αναταραχή.

«Μεμονωμένα περιστατικά, αν και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα, δεν αναιρούν την ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλεται, ούτε τα αποτελέσματά της». Με αυτή τη δήλωση ο κ. Χρυσοχοΐδης υπερασπίσθηκε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας το αυτονόητο: ένα ακραίο συμβάν δεν μπορεί να ακυρώσει συστηματική δουλειά ετών, με χειροπιαστά αποτελέσματα. Μένει να ειδωθεί εάν το εν λόγω συμβάν θα σταθεί αφορμή για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων από την ΕΛ.ΑΣ. υπηρεσιών.

Είναι γεγονός ότι ανάλογα περιστατικά προκαλούν την ανησυχία του κοινού και κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Παράλληλα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της εμπιστοσύνης του κοινού. Από το 1998 και μετά καταγράφεται χρόνο με το χρόνο σημαντική πτώση σε όλους τους δείκτες εγκληματικότητας, γεγονός που αποδίδεται στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών αστυνόμευσης. Παράλληλα, σημαντικά βήματα έχουν γίνει στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων να μειώνεται συνεχώς. Τα όποια κενά υπάρχουν στην εκπαίδευση των αστυνομικών και στη δυνατότητα απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο νομοσχέδια, που αναμένεται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Το ένα αφορά την οπλοφορία και οπλοχρησία και έρχεται να αντικαταστήσει τον ισχύοντα από το 1943 αναχρονιστικό και ακατάλληλο για την εποχή μας νόμο. Το δεύτερο αφορά την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δημιουργία κέντρων εκπαίδευσης στη χρήση όπλων σε ολόκληρη τη χώρα και υποχρεωτική επανεκπαίδευση των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή