Ν.Δ.: Εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ

Ν.Δ.: Εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H -κατ’ απαίτηση του πρωθυπουργού- παραίτηση του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου από τη θέση του υπουργού Υγείας προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον χώρο της αντιπολίτευσης. Στο περιστύλιο της Βουλής δεν ήσαν λίγοι οι βουλευτές, που υπενθύμιζαν «τις κακές σχέσεις Σημίτη-Παπαδόπουλου λόγω της αντιθέσεως του τ. υπουργού προς τις κατά καιρούς αισιόδοξες δηλώσεις της κυβέρνησης για την πορεία της Οικονομίας.

Ιδιαίτερα υπενθύμιζαν τη σύγκρουση Παπαδόπουλου-Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, με θέμα την πορεία της Οικονομίας.

Ο τ. πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτ. Εβερτ, πάντως, προχώρησε περισσότερο και κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας αφού «υποχρέωσε σε παραίτηση τον κ. Παπαδόπουλο αλλά δεν ανακοίνωσε ταυτόχρονα την αντικατάσταση των υφυπουργών κ. Κουράκη και Βούγια, που είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ». O κ. Γ. Σουφλιάς χαρακτήρισε την υπόθεση «εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ» και αναφέρθηκε στα έντονα κυβερνητικά προβλήματα που έχουν επιπτώσεις στην πορεία της χώρας. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Σημίτη φυλλορροεί, αρχικώς έχασε στο δρόμο την πολιτική της και στη συνέχεια άρχισε να χάνει τους υπουργούς της. Τελικώς διερωτάται κανείς τι απέμεινε από τον «εκσυγχρονισμό» τύπου Σημίτη». O εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Θ. Ρουσσόπουλος αναφέρθηκε «στα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» και μίλησε για την «ανάγκη αλλαγής πολιτικής, από μια συγκροτημένη πολιτική με συγκροτημένη στίχευση και από τα αποτελέσματα για τους πολίτες». O πρόεδρος του Συνασπισμού Νικ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι ο κ. Παπαδόπουλος «κατέληξε στην απόφαση να αποσυρθεί από την πολιτική μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο κλίμα και μέσα σ’ ένα μοντέλο διακυβέρνησης, σ’ ένα κλίμα κρίσης του πολιτικού συστήματος, που διαμορφώνει η αποτυχία της κυβέρνησης».

Τις μεγαλύτερες αντιθέσεις στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του χώρου της Υγείας εξέφρασαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί, των οποίων το εργασιακό καθεστώς αλλάζει με τον νόμο «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ». Ειδικότερα, ο νόμος απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να εργάζονται παράλληλα σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά κέντρα υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη σε διάρκεια αποχή των πανεπιστημιακών από τα καθήκοντά τους, ενώ οι πανεπιστημιακοί που απομακρύνθηκαν από τα δημόσια νοσοκομεία διότι δεν «συμμορφώθηκαν», προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί η επίμαχη διάταξη του νόμου αντισυνταγματική. Μόλις πρόσφατα το ΣτΕ δικαίωσε και τυπικά τον υπουργό Υγείας, αφού απεφάνθη ότι η διάταξη όχι μόνο δεν προσκρούει στο Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά δεν αντιβαίνει ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ούτε σε άλλες διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου. Ωστόσο εκκρεμεί και η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ όσον αφορά στο ποιο όργανο θα είναι αρμόδιο να απομακρύνει τους «παραβάτες» πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή