30 χρόνια εργασίας και 55 ετών

30 χρόνια εργασίας και 55 ετών

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας και με όριο ηλικίας τα 55 ή τα 60 χρόνια (ανάλογα με την περίοδο πρόσληψης) δίνει η τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά αποτελεί ευνοϊκή ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς, καθώς μειώνεται ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας στα 30 χρόνια από τα 35 χρόνια, που προβλέπεται στο υπόλοιπο νομοσχέδιο. Ειδικότερα, η τροπολογία ρυθμίζει το θέμα ως ακολούθως:

Οσοι εκπαιδευτικοί έχουν διορισθεί μέχρι 31/12/1982 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας τους.

Οσοι έχουν διορισθεί από 1/1/183 με τη συμπλήρωση του 60ού έτους ηλικίας τους. Με βάση την αιτιολογική έκθεση, η εξαίρεση από το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που θέτει το νομοσχέδιο (65 ή 67 ετών) γίνεται διότι κρίνεται ότι η διδασκαλία στην ηλικία αυτή αποβαίνει εις βάρος του εκπαιδευτικού και διδακτικού έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή