Συνάντηση εισαγγελέα Αρείου Πάγου με τον κ. Διώτη για το θέμα του Σάββα Ξηρού

Συνάντηση εισαγγελέα Αρείου Πάγου με τον κ. Διώτη για το θέμα του Σάββα Ξηρού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευαγ. Κρουσταλλάκη, είχε χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας κ. I. Διώτης που εποπτεύει της προανάκρισης για την υπόθεση της τρομοκρατίας. O κ. Διώτης ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την πορεία των ερευνών και τα δικαστικά θέματα που έχουν ανακύψει με τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος επί εβδομάδες εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

Ο Σάββας Ξηρός που μετά τον τραυματισμό του σήμανε την αρχή του τέλους για τη «17 Νοέμβρη», από τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του και όποτε το επιτρέπει η υγεία του, απαντά στις ερωτήσεις του εισαγγελέα στο πλαίσιο της προανακριτικής απολογίας του. O Σάββας Ξηρός από την πρώτη στιγμή δήλωσε «συνεργάσιμος» και φέρεται ότι μίλησε για τη δράση της «17 Νοέμβρη», αποκαλύπτοντας πολλά από τα μέλη της, μηδέ εξαιρουμένων των αδελφών του, Χριστόδουλο και Βασίλη, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι.

Οπως όλα δείχνουν, η προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού ολοκληρώνεται το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Αμέσως μετά, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προφυλάκισή του διότι τώρα τυπικώς τουλάχιστον δεν θεωρείται κρατούμενος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή