ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη σύγκληση ΕΣΕΠ

diamachi-syriza-amp-8211-pasok-gia-ti-sygklisi-esep-2000782

 Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κ. Δούρου «τεχνητή ανησυχία για την εξωτερική πολιτική» και χρησιμοποίησε την αφορμή για να στηλιτεύσει εκ νέου την απουσία του κ. Τσίπρα από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας: «Οταν ο κ. Τσίπρας αποφασίζει να απουσιάζει από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας και να υπονομεύσει έτσι την εθνική πολιτική, για ποια σοβαρότητα μπορούμε να μιλάμε;», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κ. Δούρου είχε κατηγορήσει τόσο τον κ. Βενιζέλο όσο και τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγουν να συγκαλέσουν το ΕΣΕΠ γιατί θέλουν να ασκούν εξωτερική πολιτική εν κρυπτώ και υποστήριζε ότι τα κόμματα δεν έχουν στοιχειώδη ενημέρωση. Επικαλέστηκε, μάλιστα, ως αφορμή δήλωση του κ. Βενιζέλου από την 11η Νοεμβρίου, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το ΕΣΕΠ «θα συγκληθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον». Οπως αναφέρει η κ. Δούρου στη δήλωσή της, «η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής», ενώ υποστηρίζει πως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη αυτής της πολιτικής».

Στη διαμάχη αυτή παρενέβη και το ΥΠΕΞ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η σύγκληση του ΕΣΕΠ «είχε σχεδιαστεί για την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα, λόγω της μετάβασης του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον».