Εμμονή Σημίτη στη σύγκλιση

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επίπονες προσπάθειες, σκληρή και συστηματική δουλειά απ’ όλους, επιμονή και σταθερότητα στις επιλογές», ζητεί ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, να επιτευχθούν οι «δύσκολοι και φιλόδοξοι στόχοι» τους οποίους έχουμε ως χώρα θέσει.

Οι επισημάνσεις αυτές του κ. Σημίτη εμπεριέχονται σε μήνυμά του με την ευκαιρία της 67ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και απευθύνονται στους Θεσσαλονικείς, ώστε η πόλη τους να καταστεί Μητρόπολη των Βαλκανίων. Ωστόσο, το (γενικότερο) μήνυμα του πρωθυπουργού έχει περισσότερους αποδέκτες. Και τούτο θα καταστεί σαφές άμεσα, με τις ανάλογου περιεχομένου επισημάνσεις του κ. Σημίτη, αυτή τη φορά προς τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στις επικείμενες συνεδριάσεις κυβερνητικών και κομματικών οργάνων. Στόχος του είναι να κινητοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό η κυβερνητική μηχανή, ούτως ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ιδίου προσωπικά και του κυβερνώντος κόμματος συνολικά, έναντι των πολιτών. Και στις δεσμεύσεις αυτές, με κωδικοποιημένο τρόπο, επανέρχεται στο μήνυμά του: «Στόχος μας είναι η πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση», επαναλαμβάνει, προσθέτοντας ότι «το κλειδί, το διαβατήριο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι: 1) Το τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα – παραγωγικότητα – επιχειρηματικότητα. 2) Σταθερότητα στις επιλογές μας. 3) Εμφαση στην κοινωνική συνοχή. 4) Αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας».

Οι ρυθμοί ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «οι καρποί της προσπάθειας αυτής είναι αναμφίβολα η αύξηση στην απασχόληση με ποιοτικές θέσεις εργασίας, η μεγαλύτερη ευημερία και συνοχή». Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω επιτάχυνσή τους, είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης μαζί με το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη συμμετοχή τους στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις, η αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και το συγκριτικό γεωοικονομικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας στον χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην «εν εξελίξει φορολογική μεταρρύθμιση», ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως σε συνδυασμό με τον επικείμενο αναπτυξιακό νόμο, «αναμένεται να δώσουν τα απαραίτητα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, αλλά και για την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων».

Η ομιλία στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ, στις αρχές του επόμενου μήνα στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της οποίας θα έχει από αύριο κιόλας σειρά συναντήσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον γραμματέα της K.E. του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτη με αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είναι πιθανόν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προτείνει ως υποψήφιο για την υπενομαρχία Αθηνών-Πειραιώς τον κ. Γ. Σγουρό, πρώην γ.γ. Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή