H Ρηγίλλης πολιτικοποιεί το υπερνομαρχιακό «ροκ»

H Ρηγίλλης πολιτικοποιεί το υπερνομαρχιακό «ροκ»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ριζικές αλλαγές στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για την Αθήνα θα προχωρήσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα της ανανέωσης στην πρωτεύουσα. Από τους 25 απερχόμενους συμβούλους, που είχαν εκλεγεί το 1998 με τον συνδυασμό του κ. Δ. Αβραμόπουλου, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι 10, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό της ανανέωσης θα φτάσει το 60%. Από αυτούς σίγουροι θεωρούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι A. Μοσχονάς, Φ. Παπαθανασίου, Φωτεινή Πιπιλή και Αρ. Σταθάκης.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με προσεκτικό τρόπο από την κ. Μπακογιάννη, η οποία θέλησε να τηρήσει κάποιες ισορροπίες, επιμένοντας όμως στην προώθηση της ανανέωσης. Εξ ου και οι υπόγειες αντιδράσεις, οι οποίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά και την παρέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλή, που διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ψηφοδέλτιο είναι αποκλειστική ευθύνη της κ. Μπακογιάννη. H ανανέωση, εξάλλου, σε ποσοστό μάλιστα που άγγιζε το 80%, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των διαμερισματικών συμβούλων, τα ονόματα των οποίων παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Στο Καλλιμάρμαρο

Το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού «Αθήνα Αύριο» -οι 16 θα εκτεθούν για πρώτη φορά- θα παρουσιάσει η κ. Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση μπροστά το Καλλιμάρμαρο την ερχόμενη Τετάρτη, η οποία θα έχει και την έννοια της εισόδου στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα. Οι συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου μιλούν για εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα και τα νέα πρόσωπα θα είναι γνωστά και καταξιωμένα στον χώρο από τον οποίο προέρχονται.

Με την άρση της εκκρεμότητας του ψηφοδελτίου, η υποψήφια δήμαρχος θα προχωρήσει στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος του συνδυασμού της. Κυρίαρχο στοιχείο του θα είναι «οι εφαρμόσιμες νέες ιδέες και οι αποτελεσματικές λύσεις» και η παντελής απουσία μεγαλεπήβολων -και άρα μη πραγματοποιήσιμων- εξαγγελιών. Θα κινείται δε γύρω από δύο άξονες, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τα μέτρα για τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν όλους τους κατοίκους της Αθήνας και τα συγκεκριμένα μέτρα για τα θέματα των επτά διαμερισμάτων του δήμου και θα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της γειτονιάς και των διαμερισμάτων. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η κ. Μπακογιάννη και στην πρότασή της για τη δημιουργία Οργανισμού Ανάπτυξης της Οικονομίας και της Προβολής της Αθήνας, που θα καταρτίσει σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της πρωτεύουσας.

Η υπερνομαρχία

Από την ερχόμενη εβδομάδα, στην τελική ευθεία εισέρχεται εξάλλου και η προεκλογική εκστρατεία για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, στην οποία αποδίδει μεγάλη σημασία ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. H Ρηγίλλης θεωρεί ότι η πόλωση του κλίματος που επιχείρησε ο κ. Γ. Τζαννετάκος με τις επιθέσεις κατά του κ. K. Λαλιώτη και η επιμονή του τελευταίου στους ρυθμούς του «σκληρού ροκ» συσπειρώνει την κομματική βάση και λειτουργεί υπέρ του υποψήφιου υπερνομάρχη και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει την πολιτικοποίηση της αναμέτρησης.

Η πολιτική τακτική, την οποία έχουν επεξεργαστεί οι κ. Γ. Σουφλιάς, Ευ. Μεϊμαράκης και Γ. Λούλης, θα στηριχθεί στην προβολή κυρίως του διλήμματος «αυτοδιοίκηση ή κυβέρνηση» με τη λογική ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λειτουργεί υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εγγυάται το διεκδικητικό χαρακτήρα, που πρέπει να έχει σε αντίθεση με την «κομματική» υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά. Σχεδιάζεται επίσης η δημόσια στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τζαννετάκου από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ραδιοφωνική και τηλεοπτική καμπάνια και πλήθος συγκεντρώσεων, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή