Ανατροπές με ρίσκο – Πρώτη κίνηση η καθαίρεση Λαλιώτη

Ανατροπές με ρίσκο – Πρώτη κίνηση η καθαίρεση Λαλιώτη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ριζικές αλλαγές στο κόμμα και στην κυβέρνηση, οι οποίες σε πρώτη φάση εκφράσθηκαν με την ισχυρού συμβολισμού απομάκρυνση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτη και την εκτός απροόπτου αντικατάστασή του από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης επιχειρεί την ύστατη προσπάθεια αντιστροφής των αρνητικών διαθέσεων της κοινής γνώμης.

Οι υψηλού ρίσκου συγκρουσιακές αποφάσεις του κ. Σημίτη κατά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην κυβέρνηση, όπου και πάλι θα κυριαρχήσουν οι εκπλήξεις, με την τοποθέτηση σε υψηλές θέσεις προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του, ικανών να υπηρετήσουν την «επιχειρησιακή» λειτουργία της νέας κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές.

Ο πρώτος κύκλος των αλλαγών κυριαρχήθηκε από την επί της ουσίας καθαίρεση του κ. Λαλιώτη (του πρότεινε να αναλάβει υπουργός Γεωργίας!!!) και την χωρίς αντιδράσεις επιβολή του πλήρους ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου και του κυβερνητικού στελέχους.

Ομως η επικράτηση αυτή του κ. Σημίτη οδηγεί σε ένα μάλλον υποβαθμισμένο Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς ήδη αρνήθηκαν την υποψιότητα οι πρώην υπουργοί κ. Αλ. Παπαδόπουλος και Θ. Πάγκαλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Ετσι, στο νέο Ε.Γ. αναμένεται να μετέχουν οι κ. Απ. Κακλαμάνης, K. Γείτονας, Πάρις Κουκουλόπουλος (δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ), Δημ. Θάνος, Δημ. Κουτσιούκος (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), καθώς και οι κ. Φώφη Γεννηματά, Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου και τρία άλλα πρόσωπα της επιρροής του κ. Τσοχατζόπουλου.

Αυτή η εικόνα αλλοιώνει τις εντυπώσεις και ενισχύει τις ανησυχίες εκείνων που δεν μπορούν να αποδεχθούν το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον κ. K. Λαλιώτη, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1981 μέχρι τώρα.

Πάντως, όλο το εγχείρημα θα κριθεί από την αποδοτικότητα της νέας κυβέρνησης και του διευθυντηρίου που θα συγκροτηθεί μετά τον ανασχηματισμό, ο οποίος εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα. Αμέσως μετά, ο κ. Σημίτης θα ανοίξει τα χαρτιά του σε επίπεδο πολιτικών, αρχής γενομένης από τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή