Αντιπαράθεση συντήρησης και προόδου

Αντιπαράθεση συντήρησης και προόδου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενωτικός προς «το άλλο ΠΑΣΟΚ», αλλά και πλήρως αποφασισμένος να αλλάξει εκ βάθρων το υφιστάμενο κομματικό σύστημα και να διαμορφώσει ένα «νέο κόμμα» εμφανίσθηκε ο νέος γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος κ. M. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της K.E. μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα ανέφερε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του «απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό διακύβευμα που κουβαλάει το ΠΑΣΟΚ στα 29 χρόνια της παρουσίας του». Εσπευσε, όμως, να προσθέσει ότι πράττει το ίδιο και «απέναντι στην επιτακτική ανάγκη για διαρκή και ουσιαστική ανανέωση των οραμάτων, των αξιών και των στόχων του Κινήματος».

Παράλληλα, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έσπευσε εξ αρχής να καταστήσει σαφείς τους τομείς στους οποίους πρόκειται να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο έναντι του προκατόχου του κ. K. Λαλιώτη, παρότι απέφυγε να τον κατονομάσει. O κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, πρώτον, στη θέση της παλιάς συλλογικότητας, που έκλεισε τον ιστορικό της κύκλο γιατί άλλαξε την Ελλάδα, να εμπεδώσουμε μια νέα συλλογικότητα». Και δεύτερον, η πολιτική αντιπαράθεση να διεξαχθεί «στη βάση των σημερινών διαιρετικών γραμμών μεταξύ της προόδου και της συντήρησης, στη βάση των σημερινών απαιτήσεων που γεννά η πραγματικότητα της χώρας».

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε, πάντως, παράλληλα να κατευνάσει το «άλλο ΠΑΣΟΚ», καθώς οι παλαιότερες προτάσεις του για αλλαγή του ονόματος και των συμβόλων του κυβερνώντος κόμματος τον είχαν καταστήσει «κόκκινο πανί» για τον συγκεκριμένο χώρο. Στην κατεύθυνση αυτή, ο νέος γραμματέας υπογράμμισε ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά «θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Προτεραιότητες

Ενώ, παράλληλα, αναφερόμενος στη Ν.Δ., έκανε λόγο για μάχη «κόντρα στη Δεξιά, στη συντήρηση, στον νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό και τους εκφραστές του».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην προσφορά και την «παρακαταθήκη» που του κληροδοτούν οι τρεις προηγούμενοι γραμματείς του κυβερνώντος κόμματος κ. A. Τσοχατζόπουλος, K. Σκανδαλίδης και K. Λαλιώτης. O κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του -από σήμερα- και τον επερχόμενο ανασχηματισμό, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη προκειμένου να προσδιοριστεί ο χρόνος σύγκλησης της K.E. για να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός του κόμματος, καθώς χθες ασκήθηκε σχετική πίεση από μεγάλο τμήμα του οργάνου. Επίσης, από τις προτεραιότητες του κ. Χρυσοχοΐδη εκτιμάται ότι θα είναι η εκλογική διάταξη του ΠΑΣΟΚ, αφού από τον Σεπτέμβριο η χώρα εισέρχεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή