«Φούσκα» ο ανασχηματισμός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αχρωμος και άοσμος ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοίνωσε, χθες το μεσημέρι, ο παραμένων στη θέση του υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας, δεν δικαίωσε ούτε κατ’ ελάχιστον τις πολλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την καθαίρεση και αντικατάσταση του κ. K. Λαλιώτη από τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

«Το νέο ΠΑΣΟΚ κράτησε 10 ώρες», σχολίασε χαιρέκακα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, μόλις ανακοινώθηκε χθες το πρωί ο ανασχηματισμός, μεταφέροντας με αυτόν τον δηκτικό τρόπο την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των βουλευτών, αλλά και οπαδών του κόμματος, που ήλπιζαν ότι είχαν πια διαμορφωθεί προϋποθέσεις για μια νέα αναγεννητική πορεία.

Η απογοήτευση πήγασε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ανανεώθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον. Ολοι οι λεγόμενοι «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί παρέμειναν στις θέσεις τους και μόνον ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης αντικαταστάθηκε από τον μετοικήσαντα κ. Γ. Πασχαλίδη, που άφησε το υπουργείο Μακεδονίας στον κ. X. Καστανίδη. Κατά τα λοιπά, η τοποθέτηση στο Επικρατείας του παλαιοκομματικού κ. Αλ. Ακριβάκη, η αναβάθμιση του κ. Φλωρίδη και οι τοποθετήσεις του κ. Κουλούρη στο Ανάπτυξης, του κ. Φαρμάκη στο Οικονομικών, του κ. Κοτσώνη στο Αμυνας, του κ. Θωμά στο Παιδείας και των κ. Μπίστη και Κονταγιαννόπουλου σε θέσεις υφυπουργών στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας ουδεμία αίσθηση ανανέωσης προκαλούν.

Γενική είναι η εντύπωση ότι ο κ. Σημίτης ενήργησε βάσει συγκεκριμένων υπολογισμών για τη διάταξη των εσωκομματικών δυνάμεων και ουδόλως επεδίωξε την ανανέωση, που μόλις προχθές διακήρυξε. Εκτός κι αν δεν είχε δυνάμεις να την επιβάλει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή