Πολιτική και πολίτες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίως θα αναρωτηθούν πολλοί: Τι ενδιαφέρον έχουν όλα αυτά για τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν και βασανίζονται από τα δικά τους προβλήματα. Τι ενδιαφέρον έχουν οι ίντριγκες, οι δολοπλοκίες και οι αντιπαλότητες μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Τους ενδιαφέρει να έχουν ένα ισότιμο και αποτελεσματικό κράτος που να ασχολείται με τους πολίτες και όχι με τον εαυτό του. Τέτοιο κράτος δεν έχει και γι’ αυτό του αποδίδουν την ευθύνη ακόμη και για τα δικά τους σφάλματα, ακόμη και για τις… ακραίες καιρικές συνθήκες! Αντί γι’ αυτό το ισότιμο και αποτελεσματικό κράτος, έχει να κάνει και να αντιπαλέψει με το κομματικοποιημένο κράτος, που εξ ορισμού δεν είναι ισότιμο, αλλά ούτε αποτελεσματικό, γιατί θέτει στο περιθώριο την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο πολίτης περιμένει να διαπιστώσει τη συνάφεια της Πολιτικής με την κοινωνία σε κάθε σημείο επαφής της τελευταίας με το κράτος: στο σχολείο, στο νοσοκομείο, στην αγορά, στην ποιότητα της ζωής του ή στην οργάνωση και προώθηση των δραστηριοτήτων και των φιλοδοξιών του. Οι εμπειρίες του σε όλα ή σχεδόν σε όλα τα σημεία επαφής είναι αποκαρδιωτικές και κυρίως αδιέξοδες και χωρίς ελπίδα. Πολλοί ελπίζουν ότι οι εκλογές είναι μια λύση, τουλάχιστον μια «αλλαγή» χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το αποτέλεσμά τους θα λύσει τα πραγματικά αδιέξοδα.

Αλλοι εμφανίζονται απογοητευμένοι και αδιάφοροι για την Πολιτική και η μερίδα αυτή των πολιτών θα αυξάνεται όσο θα διαπιστώνουν ότι η σφαίρα της Πολιτικής είναι άλλη και ξένη από τη σφαίρα της ζωής τους. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες, που δεν τις διαπιστώσαμε στο κρίσιμο διήμερο της περασμένης εβδομάδας, έχουν κάποια σημασία μόνον όταν αποβλέπουν στον πολίτη και στη ζωή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή