ΠΑΣΟΚ: αμηχανία και απογοήτευση

ΠΑΣΟΚ: αμηχανία και απογοήτευση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν σε υβρίζουν μπορείς να απαντήσεις, εάν έχεις επιχειρήματα, όταν όμως γελάνε με εσένα δεν ξέρεις τι να κάνεις». Με αυτόν τον τρόπο φέρεται να σχολίασε ο Αντώνης Λιβάνης τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας με έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Το σχόλιο αυτό αποδίδει εν πολλοίς τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών που συμπορεύτηκαν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις ιδέες του, οι οποίοι νιώθουν, αν μη τι άλλο, αμήχανα αυτές τις ώρες βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να μεταλλάσσεται σε «άλλο κόμμα». Σε επίπεδο διαβουλεύσεων, η «Αριστερή Πρωτοβουλία», η οποία εκτιμά πως η εκλογή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στο Εκτελεστικό Γραφείο ισχυροποίησε την παρουσία της στο κόμμα, ετοιμάζεται να συνεδριάσει προκειμένου να αντιδράσει στις επιλογές της ηγεσίας.

Κίνημα μέσα στο κόμμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η δημοσιοποίηση κειμένου στο οποίο θα αναφέρεται ρητά πως «το ΠΑΣΟΚ υφίσταται μετάλλαξη, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον του, δεν εκφράζει τις δημοκρατικές δυνάμεις και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί «Κίνημα μέσα στο κόμμα», στα όργανα και στα μέλη, με στόχο την αλλαγή πολιτικής (τουλάχιστον…), ενώ στο κείμενο που προτείνεται θα υπάρχει αναφορά -σκληρή- στον «αμερικανικό παράγοντα» με πολλές αιχμές για «πρόσωπα και πράγματα».

Ενώ η μόνη -μέχρι ώρας- συντεταγμένη κίνηση είναι αυτή της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», η απογοήτευση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις προοιωνίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δημοσιοποίηση των προθέσεων και άλλων νυν βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για μη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτιά του στις επόμενες εκλογές, υπό την σημερινή ηγεσία. Μέχρις ώρας, βέβαιοι για τη μη συμμετοχή τους είναι οι κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Σταύρος Μπένος, Βασίλης Βασιλακάκης (σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ»), ενώ το ίδιο έχει δηλώσει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας. Ωστόσο, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν κι άλλοι, απογοητευμένοι. Τα «πρωτοκλασάτα στελέχη» των διαφωνούντων, δηλαδή ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γεράσιμος Αρσένης είναι έντονα προβληματισμένοι για τις επόμενες κινήσεις τους, όσον αφορά στην οργάνωση και στον χρόνο αντίδρασής τους. Και οι δύο μιλάνε με βουλευτές, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, και φέρονται να έχουν τη γνώμη ότι «κάτι πρέπει να γίνει, σε επίπεδο τουλάχιστον πολιτικών παρεμβάσεων, όχι μετά τις εκλογές διότι ίσως θα είναι πολύ αργά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή