ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ

Παρεμβάσεις στο Χ.Α.καταγγέλλει ο κ. Μ. Εβερτ

Παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο κατήγγειλε ότι γίνονται το τελευταίο διάστημα, με χθεσινές του δηλώσεις, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτ. Εβερτ. «Τον τελευταίο μήνα παρατηρούνται παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο για την αύξηση του χρηματιστηριακού δείκτη και τη βελτίωση των τιμών των μετοχών. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν χρησιμοποιείται η ΔΕΚΑ, αλλά άλλοι φορείς», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Εβερτ, που προειδοποίησε ότι «ήδη το έγκλημα αυτό το έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός και η υπόθεση δεν θα κλείσει». Παράλληλα, ο κ. Εβερτ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να εξασφαλίσει πηγές χρηματοδότησης νέων παροχών προετοιμάζεται για την περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, του ΟΛΠ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΗ και άλλων επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. O κ. Εβερτ κατέληξε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «πρέπει να αντιληφθεί ότι με τις υποσχέσεις για παροχές και με προεκλογικά τερτίπια δεν θα εκμαυλίσει τον ελληνικό λαό, που έχει πάρει τις αποφάσεις του».

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Μπιλ Κλίντον στην Κω

«Οι διατλαντικές σχέσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου» είναι το θέμα του 6ου ετήσιου διεθνούς συμποσίου που πραγματοποιείται μέχρι τις 13 Ιουλίου στην Κω, σπό το «Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου». Το συμπόσιο, που αναμφίβολα αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργία ισχυρού αρχηγικού προφίλ του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, περιλαμβάνει στις εργασίες του εισηγήσεις σχετικά με ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων και των προβληματισμών που προκύπτουν από τη μαύρη αυτή ημέρα – ορόσημο για τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. «Μεγάλη ημέρα» του συμποσίου η σημερινή, καθώς έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, το πιο εντυπωσιακό από μια μεγάλη σειρά διεθνών ονομάτων, στα οποία περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, της Βραζιλίας Σέλσο Αμορίμ και της Πολωνίας Σ. Σιμοζέβιτς, της Ρουμανίας M. Γκεοάνα, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτιέρες, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ και της Μεγάλης Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Αλλαγή φρουράς με υποσχέσεις

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από τον απερχόμενο κ. Γιωργ. Πασχαλίδη στον νέο υπουργό κ. Χαρ. Καστανίδη. Ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και νυν Εμπορικής Ναυτιλίας άφησε αιχμές εναντίον εκείνων που, όπως είπε όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν για εξορία. Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε χρέος την προώθηση των αιτημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης, τη μείωση των παραπόνων και του αριθμού των εκκρεμοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή