Σε εκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΝ

Σε εκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΝ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στις κάλπες και τη σκέψη προσανατολισμένη στο πώς θα μετατρέψει σε ρεύμα πολιτικής και εκλογικής ενίσχυσης του Συνασπισμού τη διαφαινόμενη τάση αμφισβήτησης των επιλογών της κυβέρνησης και του κ. K. Σημίτη, από τη βάση του κυβερνώντος κόμματος, η ηγεσία του ΣΥεισέρχεται στην -απροσδιόριστης διάρκειας- προεκλογική περίοδο. Τόσο η ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ, κ. N. Κωνσταντόπουλου, όσο και οι τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ανέδειξαν τον προβληματισμό και την αγωνία της Κουμουνδούρου για την κατά το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του ΣΥΝ, εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Συνεδρίαση στην οποία, εκτός των άλλων -και όπως ήταν φυσικό-, κυριάρχησαν και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μέχρι και η ένταξη του κ. N. Μπίστη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που στο σύνολό τους συνάντησαν απαξιωτικά σχόλια.

«Δεν θέλουμε να δώσουμε μάχες απομονωτισμού και οπισθοφυλακής, που διχάζουν και λειτουργούν ως άλλοθι επιβίωσης του πιο αποκρουστικού δικομματισμού. O ΣΥθέλει να είναι ο καταλύτης για τις προοδευτικές εξελίξεις μιας νέας εποχής», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος για να προσθέσει: «Πρόβλημά μας είναι να εκφράσουμε τον κόσμο της κοινωνικής και της πολιτικής αγωνίας. O ΣΥβρίσκεται πολύ υψηλά στον δείκτη της μη αποκλειόμενης ψήφου, της ενδεχόμενης τελικής ψήφου. Είναι η ώρα να δικαιώσουμε οράματα και αγώνες, θυσίες και προσδοκίες». Για τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν λένε τίποτα», υπενθύμισε ότι όλες οι προτάσεις του ΣΥγια διαφάνεια απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, και σημείωσε ότι οι περί εκλογικού νόμου αναφορές συνιστούν «προεκλογικό παιχνίδι για να εγκλωβίσει και να αποπροσανατολίσει την πολιτική ζωή του τόπου από τα ουσιώδη προβλήματα».

Αρκετά από τα μέλη του ΚΠΕ του ΣΥπου έλαβαν το λόγο, υποστήριξαν ότι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς θα πρέπει «να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. O κ. Θ. Μαργαρίτης υποστήριξε ότι τα ανοίγματα του ΣΥθα πρέπει να συμπεριλάβουν και όλους όσοι κατά καιρούς αποστασιοποιήθηκαν από τον ΣΥ- αναφερόμενος και στην AEKA, προκαλώντας, πάντως, αντιδράσεις. «Τα ορφανά του Μπίστη να αποκλειστούν», τόνισε ο κ. Αποστόλου. O κ. Παπαγιαννάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥδεν πρέπει να είναι «απών» από τον δημόσιο διάλογο, ακόμα και για θέματα όπως αυτά που έθεσε «με εντελώς αποτυχημένο τρόπο» ο πρωθυπουργός (διαφάνεια, εκλογικός νόμος κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή