Τρεις οι προτεραιότητες για το «νέο ΠΑΣΟΚ»

Τρεις οι προτεραιότητες για το «νέο ΠΑΣΟΚ»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O κόσμος έχει ανάγκη από εναλλαγή. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό που ζητάει από τους άλλους να το δώσουμε εμείς». Με αυτή τη φράση, προς τα μέλη του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες με τη νέα του σύνθεση και με γραμματέα τον κ. M. Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης έδωσε σαφές στίγμα ότι θα συνεχίσει το εγχείρημα της ανανέωσης του κυβερνώντος κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης εκτίμησε επίσης ότι οι προσεχείς εκλογές θα κριθούν κυρίως με βάση τις προσδοκίες των ψηφοφόρων για την πορεία της οικονομίας. Ενώ, αναφερόμενος εμμέσως στο κλίμα που διαμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του K. Λαλιώτη και τον ανασχηματισμό, σημείωσε πως «διαπίστωσε θέληση για δουλειά, ανησυχία, αλλά και αισιοδοξία». Κατά τη συνεδρίαση που συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ο κ. M. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να θέτει τρεις βασικές προτεραιότητες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: Τη διαμόρφωση της εκλογικής διάταξης του ΠΑΣΟΚ καθώς απομένουν λιγότεροι από δέκα μήνες μέχρι την επόμενη, κρίσιμη, εκλογική μάχη. Το «άνοιγμα» του κυβερνώντος κόμματος στα κοινωνικά κινήματα, αλλά και σε προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής στις τοπικές κοινωνίες. Και την ανάδειξη και στήριξη του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επρόκειτο να προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει την αφετηρία της προεκλογικής κινητοποίησης του κυβερνώντος κόμματος.

Σε σχέση με την εκλογική διάταξη του ΠΑΣΟΚ, επιδίωξη του κ. M. Χρυσοχοΐδη είναι στα μέλη του Ε.Γ. να κατανεμηθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ώστε η Χαριλάου Τρικούπη να μη λειτουργήσει «συγκεντρωτικά» τους επόμενους, κρίσιμους, μήνες.

Επίσης, στις προθέσεις του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είναι από το φθινόπωρο να αρχίσει η επεξεργασία των ψηφοδελτίων για τις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κόμματος «νέου τύπου», ο κ. Χρυσοχοΐδης θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στη διασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά κινήματα. Τέλος, σε σχέση με την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου θα υπάρξει «εκστρατεία» των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στην επαρχία, στην οποία θα μετάσχει και ο ίδιος ο κ. Σημίτης, που το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τα Γρεβενά.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Χρυσοχοΐδης προγραμματίζει και έναν κύκλο επαφών με όλες τις νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ώστε να λάβει γνώση όλων των τοπικών προβλημάτων, ενώ από την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί και το «άτυπο διευθυντήριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή