Απολύτως αρνητική η Νέα Δημοκρατία

Απολύτως αρνητική η Νέα Δημοκρατία

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στην προωθούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή του εκλογικού νόμου θα δώσει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ παράλληλα θα ζητήσει εκ νέου την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο κ. Καραμανλής θα εμφανισθεί και πάλι αρνητικός απέναντι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο σχετικό με τον εκλογικό νόμο και τη διοικητική αλλαγή στις περιφέρειες, βασιζόμενος στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία «θυμήθηκε» τις ατέλειες του νόμου λίγο πριν από τις εκλογές.

Γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός, καθώς ακούστηκαν και φωνές υπέρ μιας όχι τόσο απορριπτικής στάσεως. «Ναι μεν, να πούμε «όχι» επειδή η περίοδος είναι προεκλογική, αλλά καλό θα ήταν να αφήσουμε ανοιχτά μερικά θέματα, ώστε να μη βρεθούμε κάποια στιγμή σε «άγονη γραμμή»», ήταν η άποψη που διατυπώθηκε και συζητήθηκε, αλλά η ηγεσία του κόμματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οποιαδήποτε άλλη στάση εκτός από την κατηγορηματική άρνηση, θα έδινε στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα «να αλωνίζει», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Επί του θέματος αυτού, με χθεσινή του δήλωση ο κ. Γ. Σουφλιάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργπό για μικροκομματική σκοπιμότητα και πολιτική ανεντιμότητα, θυμίζοντας ότι και το 1989, που το ΠΑΣΟΚ διέβλεπε την ήττα του, άλλαξε τον εκλογικό νόμο και η χώρα ταλαιπωρήθηκε. «O τόπος οδηγήθηκε τρεις φορες σε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο. Εκείνος ο νόμος έγινε ειδικώς για μην μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία η Ν.Δ. O εκλογικός νόμος που σκέπτεται τώρα το ΠΑΣΟΚ βασίζεται στη σκοπιμότητα «αφού θα χάσουμε τις επόμενες εκλογές ας εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα για τις μεθεπόμενες». Αν όμως η Ν.Δ. που θα γίνει κυβέρνηση προτείνει και ψηφίσει έναν άλλο νόμο τι θα γίνει η πολιτική ζωή της χώρας; Φυσαρμόνικα στις σκοπιμότητες των κομμάτων;» δήλωσε ο κ. Σουφλιάς στον ΣΚΑΪ.

Κατηγορηματική θα είναι σήμερα η θέση του κ. Καραμανλή και στο θέμα της διαφάνειας. Χαρακτηριστική επί του θέματος είναι και η θέση που διετύπωσε χθες, στον ίδιο σταθμό, ο κ. Σουφλιάς. «Από το 1995 είμαι ο πρώτος που υποστήριξα ότι το «πόθεν έσχες» θα πρέπει να ελέγχεται ως «πόθεν», δηλαδή από πού τα βρήκες και να ελέγχεται από μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία δεν θα έχουν συμμετοχή οι ελεγχόμενοι. Απορίας άξιον είναι και το πού βρέθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού το «1990». Κανονικά πρέπει να ελέγχεται το «πόθεν έσχες» του βουλευτή από τότε που πρωτοεξελέγη και μπήκε στη Βουλή». Κατά τον κ. Σουφλιά, στο θέμα της διαφάνειας, «ο κ. Σημίτης έβαλε τον πήχυ ψηλά και περνάει από κάτω».

Καθημερινά προβλήματα

Ο κ. Καραμανλής σήμερα θα αναφερθεί για μια ακόμη φορά στην αδιαφορία της κυβερνήσεως έναντι των καθημερινών και συνεχώς οξυνομένων προβλημάτων των πολιτών και θα καταγγείλει την προσπάθεια του πρωθυπουργού να μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης σε θέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ενδιαφέρουν μόνο τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό, ο οποίος δίνει πλέον μάχη προσωπικής επιβιώσεως.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει επίσης εγρήγορση των στελεχών του και θα τονίσει ότι είναι αναγκαία η καθημερινή επαφή με τους πολίτες, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να πράξει η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή